Remco Breslau. Filmmaker.

Remco Breslau (Amsterdam, 1972) heeft een grote liefde: de fictiefilm. Hij is gefascineerd door de magische, geconstrueerde werelden, waarin verhalen op een visueel aantrekkelijke manier worden overgebracht. Op de kunstacademie richtte hij zich voornamelijk op camera en licht, waarna hij ruim tien jaar in de film- en commercialindustrie werkte als belichter, gripper, video-assist en editor. De laatste jaren ligt zijn focus op editing en regie van commercials en korte (bedrijfs-)films.
‘In de korte film zie ik mijn uitdaging om in een beperkte tijd toch een compleet verhaal te vertellen. Een concept bedenken, meedenken met de totstandkoming van een idee voor een film, een plan van aanpak en een visuele stijl bepalen, daar kan ik al mijn creativiteit in kwijt. Ik ervaar dit als zeer inspirerend.’
Remco's werk kenmerkt zich door een intelligente, beheerste stijl. Het verhaal legt hij er nooit te dik bovenop, zodat er genoeg ruimte voor de kijkers eigen fantasie blijft. Helder in opbouw, uitgesproken in kleurgebruik en esthetisch in styling. Daarbij speelt muziek en ritme een grote rol in de montage. Alle elementen vormen tezamen een coherent geheel, steeds met een bepaalde spanning, een opbouw naar een climax of verrassende plotwending.
Hij bereikt dit door een immer gedegen voorbereiding – waarin elk aspect van de film tot in de puntjes is doordacht – om tot een perfect eindresultaat te komen.